Cum să creezi noi posibilităţi

„E nevoie de doi pentru a cunoaște unu.”
Gregory Bateson


Ilustraţie realizată de Ana-Maria Găleţeanu

Fericire era prea puțin spus, ce simțea floarea. Se uita la fluturele pe care îl adăpostise între petalele sale. Acesta zbura de la o floare la alta culegând nectaruri diverse pentru cocktail-uri care-i dădeau putere să se înalțe tot mai sus. Câte o pală de vânt mai puternică îl readucea între petalele ei și-i împărtășea bucuria și noile lui descoperiri. Ea se bucura de prezența lui, de noua lui cunoaștere. De picătura de cocktail care o atingea și pe ea.

La un moment dat, floarea a simțit o adiere nouă. Ridicându-și coroana deasupra câmpului, a văzut sute de fluturi pe care nu-i mai văzuse niciodată, cu forme speciale, deosebite prin aranjamentele de culori. Iar în depărtare văzu fluturi mii zburând sus, deasupra copacilor de la marginea câmpului. Atunci floarea înțelese: fluturii puternici care îndrăzneau să urmeze acea pală de vânt reușeau să culeagă nectarul florilor înalte și-și îmbogățeau simțurile descoperind, astfel, o nouă cale.

Și-atunci s-au vorbit florile între ele să creeze o briză ușoară care să susțină fluturii dornici să urce spre copacii de la marginea pădurii. După câteva încercări, au putut și florile de câmp să guste cocktail-ul de pădure și, mai mari sau mai mici, s-au înălțat spre albastrul cerului unde noi posibilități li s-au deschis. Ce minunată era viața pe câmp, printre prieteni și miresme și culori vechi și noi!

„Meta-morfoza fericirii” oferă spațiul pentru a crea împreună o lume de posibilități pentru noi și copiii noștri – vino alături de noi!