Cum să oferi un spațiu plin de resurse

„Dacă vezi un drum în fața ta, știi că nu este al tău.
Drumul tău îl așterni cu fiecare pas al tău.”

Joseph Cambell


Ilustraţie realizată de Ana-Maria Găleţeanu

Ai mers la școală. Ai făcut alegeri profesionale necesare. Ai construit diverse. La un moment dat, ai încetinit. Ai simțit că ai nevoie de odihnă. Poate a fost un moment de răscruce în viață.

Te-ai oprit și te-ai întrebat ce este acolo, ce se aude în interiorul gândurilor. Ce se simte în gesturile nesigure, obosite. Și dacă tot te-ai oprit, te-ai așezat. Când te-ai trezit, ai ales alt ritm, pentru o vreme. Poate chiar acum treci printr-un astfel de moment, în singurătate sau cu oameni buni alături care știu să ofere din timpul și prezența lor pentru ca tu să devii ce ai nevoie în noua ta etapă de viață. Viața ta, pe care o scrii și rescrii de câte ori ai nevoie, de câte ori simți să adaugi încă ceva. Apoi ai continuat, pe drumul tău, cu mai multă încredere și cu speranță în viitor.

Pentru toate lucrurile pe care le poți face, și corpul și mintea îți vor fi aliații cei mai puternici. „Meta-morfoza fericirii”, prin ale sale conversații generative, ne pregătește pentru aceste momente de integrare. Exersând, transformăm conștient corpul și mintea în cei mai puternici aliați ai noștri pentru îndeplinirea intenției.

Arată acest lucru copilului tău și copilul tău va culege ce i se potrivește. Precum fluturele care, trezit din somnul protejat de petale, și-a simțit aripile parcă pentru prima oară. Cunoștea zborul dar acum era altfel. Când învățase această piruetă? Râse împreună cu o musculiță bețivă care, amuzată și rușinată în același timp, parcă amețise privindu-l. „Iată, deja îmi fac noi prieteni!” își spuse, fâlfăind săltăreț spre o omidă viu colorată. Iar floarea zâmbi, mulțumită.