Smerenie

Ilustraţie realizată de Ana-Maria Găleţeanu

Despre noi

Meta-morfoza este spațiul pe care noi, Lucia și Clara, îl oferim pentru a crește o comunitate. O comunitate a adulților fericiți – o parte dintre ei, părinți. Părintele fericit este acel părinte care știe să creeze și să găsească resurse necesare în interiorul și în exteriorul său. Pentru sine și pentru copil. În momente mai grele sau pline de speranță. Pe sine se desăvârșește ca adult; pe copil îl ghidează pentru a-și găsi propriul drum pe care să meargă cu încredere și bucurie. 

Stai o oră cu un copil de 6 luni și urmărește-l când nu doarme; vei putea număra câteva sute de mișcări pe care el le face cu bucurie în acest timp. Urmărește pentru o oră un adolescent; vor fi poate o sută. Observă-te pe tine sau pe cei de-o vârstă cu tine; vei număra cel mult câteva zeci de mișcări într-o oră. Când și cum s-au întâmplat toate aceste limitări? 

O să spui că nu ai timp, că ești obosit și stresat. Ai dreptate; trăim într-o lume în continuă schimbare, ceea ce creează haos în interiorul nostru. Iar noi încercăm să ne protejăm ordinea interioară, luptând cu dezordinea exterioară, cu zgomotul. Această luptă accentuează și mai tare dezordinea, căci prea des suntem luați pe nepregătite. În meta-morfoză, precum un sportiv profesionist, ne antrenăm să ne descoperim spațiul mintal pentru a acționa conștient, nu doar a reacționa semiconștient. Căci mintea este cea care ne ajută să facem ordine, să găsim starea necesară, să alegem gesturile și cuvintele potrivite. 

La bază suntem amândouă inginere, spațiu în care ne-am antrenat structura, strategia, planificarea. Amândouă suntem mame și de aici au venit alte provocări, poate cele mai mari. La momente diferite de timp, am devenit Master Practitioner în NLP și Coaching cu Asociația NLP Professional si Austrian Training Center pentru NLP/NLPt; aici am dezvoltat bucuria și creativitatea. 

Fiecare avem și povești separate pe care le aducem în meta-morfoză. Lucia a studiat psihologia si este psihoterapeut. A studiat metode de educație precum Montessori, Dalcroze; si muzică. Clara a dezvoltat afaceri și echipe pentru firme străine în domeniul producției de echipamente electronice; a studiat Strategies of Genius in Business cu Robert Dilts; este NLP Trainer și Consultant cu NLP University California; este membră a Asociației Internaționale de Coaching Generativ. Amândouă am făcut parte din și am condus grupuri – Clara ca director de vânzări, Lucia ca director hr și… chiar un grup vocal . Am învățat în egală măsură din greșeli și din reușite. Un lucru ne e clar: omul, ca și progresul rapid, are nevoie de grup. 

Beneficiile comunității sunt incomparabile cu orice rezultat individual. O floare e frumoasă, unică prin culoare, parfum, formă. Un buchet este diversitate, susținere, bogăție. 

Vă așteptăm cu drag la programele noastre meta-morfoza fericirii – să fim fericirea pe care vrem să o vedem în lume!