adult fericit, copil fericit

Încredere

Am încredere în tine, iar tu mi-o înșeli! Am încredere în mine și fac ce vreau eu! Nu am încredere în ce spui! Nu ai pic de încredere în tine!

Dicționarul, despre încredere: a pune temei pe cinstea, pe sinceritatea cuiva; a se bizui, a conta pe cineva sau pe ceva; a avea încredere prea mare în sine, a se fuduli; a crede spusele cuiva, a da crezare.

Am cunoscut apoi un grup de oameni în prezența cărora simțeam încrederea. Nu era încrederea lor în mine și nici a mea în mine. Nici nu rosteau acest cuvânt. Era cumva în aerul pe care îl respiram. Îmi doream să trăiesc întreaga viață într-o astfel de atmosferă. Simțeam cum aerul intra mai adânc în plămâni și oxigena profund întreg corpul, iar ceva din interiorul meu începea să danseze – ca ceața ușoară din diminețile de vară la munte, care uneori dansează deasupra satului până dispare complet spre zări nevăzute. În jurul meu totul era posibil. Gândurile mele plecau libere în lume fără ca cineva să le oprească pentru control la vamă. Se întorceau totuși înapoi la mine, împreună cu răspunsuri pe care nu le găsisem niciodată până atunci.

Am petrecut 15 zile în această atmosferă pe care am conștientizat-o mai bine când am ieșit din ea, la întoarcerea acasă: îmi lipsea. Cel mai mult îmi lipsea dansul acela interior, căci nu mai auzeam muzica din inima mea. Fără muzică, ceața stă deasupra satului și devine apăsătoare. La fel ca interiorul meu. Creșterea se oprise.

Am început să fredonez timid ce-mi aminteam din acel ritm pe care îl trăisem. Cu fiecare zi, muzica devenea mai precisă și puternică, pe măsură ce oamenii din jurul meu o simțeau și ei. Inimile noastre se armonizau. Fără să ne dăm seama, începeau să bată la unison. Cu toții începeam să dansăm liber. Eram vrăjiți de muzică. Nu auzeam nimic altceva decât acea muzică în interiorul nostru ce se armoniza cu muzica din exterior. Fiecare devenea mai încrezător și mai creativ. Fără să ne spună cineva cum să facem sau ce să facem. Eram încredere.

Vă așteptăm în spațiul meta-morfoza pentru a respira acest aer al creșterii și a crea cea mai bună muzică pentru tine!

Clara și Lucia