Meta-morfoza: începutul metamorfozei

Bine ai intrat în meta-morfoză !

Dar ce este meta-morfoza? Să pornim de la câteva definiții de dicționar:

  • Morfoza – modificare morfologică și funcțională a unui organ sub influența condițiilor de mediu.
  • Meta – element prim de compunere însemnând „după”, „despre” sau exprimând ideea de transformare, de schimbare.
  • Metamorfoza – a (se) preface în animal, în plantă sau într-un lucru neînsuflețit; (despre oameni) a se transforma, schimbându-și înfățișarea sau caracterul, felul de a fi.

Meta-morfoza este despre schimbare, transformare, modificare. Despre analiza conștientă și generarea intenționată a lor. Cu alte cuvinte, nu orice transformare – cu siguranță nu una întâmplătoare și neînțeleasă. Ci o transformare care folosește cu intenție inteligența străveche a omului: inteligența corpului (denumită și inteligență somatică); cea exprimată prin senzații asociate cu simboluri, imagini, sunete, gesturi. Și, alături de ea, inteligența lingvistică, cea specifică omului; cea la care apelăm atât de mult în ziua de azi. Iar mintea, când îi oferim spațiul necesar, le integrează și, astfel, generăm… metamorfoza. 

Meta-morfoza este pentru cei care, cu intenție și curiozitate, aleg să genereze valoare pentru ei, pentru familii, pentru companii, pentru comunitățile din care fac parte; pentru prezent și viitor. Meta-morfoza este pentru oamenii activi, creativi; cei care încep și nu așteaptă ca ceilalți să se schimbe primii, fie că aleg să se numească părinți, bunici, copii, angajați, angajatori, antreprenori.

Noi am pornit pe acest drum în urma cursurilor la care ne-am întâlnit; învățasem să ne observăm pe noi și pe cei din jur. Și, în urma metamorfozelor personale, ne-am întrebat ce am dori să avem mai mult în jurul nostru și cum putem să ne folosim experiențele pentru a aduce în lume ceea ce ne dorim să vedem. Căci fiecare dintre experiențele trăite a transformat cunoștințele în cunoaștere oferind minții și corpului putere pentru acțiune. 

Meta-morfoza am descoperit-o în morfoza din coconul nostru de liniște, speranță și resurse, cu intenția de a genera soluții la problemele cu care ne confruntam; nu orice soluții, ci acelea care funcționează pentru noi dar și pentru cei din jur. Așa au apărut proiectele noastre. Fii fericirea pe care vrei să o vezi în lume este firul care le unește, căci fericire este ceea ce ne dorim să vedem mai mult, la noi și la cei din jur. Nu-i de mirare că rolul de mamă a născut întrebarea cum ne transformăm în floare pentru fluturele nostru, ca simbol al relației armonioase ce generează creșterea tuturor.

Așa a început povestea care acum se scrie pe acest site și la cursurile noastre, într-o frumoasă și interesantă spirală nesfârșită a morfozei noastre interioare și exterioare.

Așteptăm cu mare curiozitate să ne întâlnim în spațiul meta-morfozei și să descoperim împreună, cu deschidere, noi metamorfoze!

Clara și Lucia

meta-morfoza